Hestra Samhällsförening - Logga - Hestra.nu
English

2016-08-11

En härlig gospelkväll i Hestra

I onsdags fylldes Medborgarhuset i Hestra av härliga gospeltoner när Gnosjö Gospel under ledning av Joakim Adriansson kom på besök.

Tyvärr fick Åparks- evenemanget återigen flytta in Medborgarhuset på grund av det ostadiga vädret. Trots detta blev det näst intill ”lapp på luckan”.

Före kören startade sitt program tog kvällens konferencier Jerry Andersson tillfället i akt att från scenen ställa några frågor till körledaren Joakim.

Vi fick då reda på att kören startade januari 2014 efter det att han med familj flyttat till Gnosjö. Kören som är ekumenisk har medlemmar både från Svenska Kyrka, Pingst- och Missionskyrkan. Total har man ca 60 medlemmar i kören men det brukar vara runt 30-40 vid deras framträdanden. Trots att huvudsätet för kören är Gnosjö hittar man medlemmar ifrån både Hestra, Hillerstorp, Smålandsstenar och Värnamo.

Joakim satte sig efter detta vid sitt piano och startade en fantastisk gospelkväll. En kväll som den stora publiken sent kommer att glömma.

Utöver rena körsånger fick vi även höra mycket fina solistframträdande från bl.a. Frank Ambjörnsson och Joakim Adriansson som framförde ”Get Together” som är skriven av Oslo Gospel. Vi fick även höra Frank tillsammans med Pernilla Hartvigsson framföra ”Broken People”. Ulf Bäckrud sjöng den välkända ”You raise me up” och Sanna Mellegårdh sjöng ”Jag kan inte leva utan Dig” av Edin & Ådal.

De medryckande gospeltonerna från den härliga kören och inte minst den entusiastiske körledaren gjorde att publiken både klappade takten och sjöng med i de välkända sångerna.

Att publiken uppskattade framträdandet förstod man efter det att man klappat in kören till extranummer.

Onsdagen den 24 augusti är det sista gången för Åparken 2016. Då vi avslutar med en Musikquiz. Utöver bandet, Lets Dan’s så kommer även några gästartister att medverka.

Observera att tiden då är 18:30.

 

Jerry Andersson

 

Joackim ledare
Ulf
Frank och Pernilla
Jerry välkomnar
Liten trummis
Publiken hänger med.
Flöjt och gospel, javisst.