Hestra Samhällsförening - Logga - Hestra.nu
English

Smått och Gott om Hestra

Hestra, som tillhör Gislaved kommun, är beläget i Småland, intill riksväg nr 26 som sträcker sig från Halmstad till Mora. Mellan Jönköping och Halmstad kallas den även för Nissastigen.
Hestra ligger 120 km från Göteborg, 60 km från Jönköping och 45 km från Värnamo.

På "Kust till Kust Banan" med sina X2 tåg mellan Göteborg och Kalmar/Karlskrona är Hestra en viktig knutpunkt. Läs gärna mer om Hestra och Isabergs historia här:

https://www.isaberg.com/sv/vinter/om-isaberg/historik/

Företag

Hestra är ett relativt litet samhälle med stor industriell verksamhet.
De dominerande företagen är Isaberg Rapid AB, VIDA Hestra AB och Hestra Inredningar.

Nämnas bör också Hestra Handsken som med sin offensiva marknadsföring sätter Hestra på kartan med hjälp av de alpina kändisarna Anja Pärsson, Maria Pietilä Holmner m.fl.

HEAB i Hestra med bl.a. Dahlinskjortan är ett annat exempel på offensiv marknadsföring.
Fler företag hittar du under "Organisationer / Företagsregister"

Friluftsliv

Naturen runt Hestra inbjuder till ett aktivt friluftsliv, bland annat i naturreservaten Isaberg, 309 m.ö.h. och Ettö med sitt enastående natur- och växtrike.

På vintern dominerar skidåkningen på södra Sveriges mest omfattande skidanläggning Isaberg och på sommaren erbjuds mycket fina möjligheter till att vandra i skog och mark eller ta en runda på någon av de två 18-hålsbanorna på Isabergs Golfklubb.

Hestra Skid & Sportklubb med sina5 sektioner och cirka 700 medlemmar (År 2009) är den största föreningen i samhället. Fler hittar du under "Organisationer / Föreningsregister".